Margot Berkman | News
19169
page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,page,page-id-19169,page-child,parent-pageid-1815,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-2.4.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Orange the World 2023 te zien op Whispering Seaweed Amstelveen

‘Orange the World’ is tot en met 10 December 2023 in Amstelveen zichtbaar op het kunstwerk ‘Whispering Seaweed’ op het KeizerKarelplein. De beeldengroep zal dan helder oranje verlicht zijn. Margot Berkman steunt de Gemeente Amstelveen in de Campagne om het geweld tegen vrouwen te stoppen. Wethouder Floor Gordon zal met het aanlichten van ‘Whispering Seaweed’ de campagne starten.

 

Koraaldrift 2023 Heliomare

Op 2 november 2023 is de beeldengroep Koraaldrift prominent geplaatst voor deHoofdentree van Revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee. Carlo Nijveen schreef een artikel in het Haarlems Dagblad en Noord Hollands Dagblad over doorzettingsvermogen, hoop , steun en het beste uit jezelf en anderen halen – en Heliomare ….

 

Koraaldrift 2022 Beeldengalerij Haarlem

VERWACHT : Opening 2 oktober 2022 om 15.00 uur  – Beeldengalerij, Dreef, Haarlem

 

Koraaldrift (2022) – Margot Berkman

 

In de beeld-installatie Koraaldrift wijst Margot Berkman je op een andere, langzamere wereld. Zijn we boven of onder water? Bijzondere vormen komen bij haar onderzoek naar de vele soorten hersenkoraal naar boven. De koralen voeren onder water de strijd om hun bestaan. Ze laten zien, gekleurd en minder gekleurd, of hun levenskracht afneemt of juist groter wordt. Boven water zijn ze onder de boom in het groene gras neergestreken. Samen vormen de beeldelementen een bijzonder tussenlandschap. Ze nodigen je uit om daar even bij stil te staan, en na te denken: tussen hier en daar.

 

Tot oktober 2023 zijn er vier nieuwe sculpturen te zien van de kunstenaars Margot Berkman, Marieke Bolhuis, Karin Dekker en Linda Verkaaik.

Hieronder foto’s van het werkproces