Margot Berkman | Kunst in de openbare ruimte
22234
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22234,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

HET ATELIER VAN MARGOT BERKMAN

Kunstenaar Margot Berkman is ruimtelijk vormgever en beeldhouwer. Haar atelier realiseert kunstwerken en kunstprojecten in het publieke domein, voor musea en particuliere opdrachtgevers. Zij geeft in poëtische en heldere beelden een nieuwe en spannende context aan een bekende omgeving. Atelier Margot Berkman is gevestigd in het monumentale station van Zandvoort aan Zee.

Voor Margot Berkman zijn vondsten gedaan tijdens haar dagelijkse strandwandelingen een voortdurende bron van inspiratie. Neem de ‘Fucus Vesiculosus’, een blaaswier en andere wiersoorten, of ‘Balanus Balonoides’, zeepokken die zich overal aan vasthechten; ze fascineren haar mateloos. De beeldhouwer/vormgever verwerkt deze flora- en fauna motieven in recente bronzen objecten en sculpturen, maar ook een nieuwe serie soft-sculptures als hangende ruimtelijke tapijten.

Margot Berkman is vooral bekend om haar poëtische beelden in de openbare ruimte. In 2013 heeft zij het officiële Koningshek voor de Koningsboom in opdracht gemaakt, ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Tot haar opdrachtgevers behoren de NS, Prorail, RWS en gemeenten als Amsterdam, Delft, Rotterdam, Utrecht, Vianen, het Centraal Museum, Museum Lambert van Meerten, onder andere als van 2000-2010 als kunstenaarsduo Berkman en Janssens.