Margot Berkman | 2017 Koningsdamast opnieuw in Textielmuseum
22224
post-template-default,single,single-post,postid-22224,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-2.4.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

2017 Koningsdamast opnieuw in Textielmuseum

   

1 april t/m 11 juni 2017 in het TextielMuseum te Tilburg

Oranjesouvenirs van textiel bestaan al lang.

Het TextielMuseum bezit een grote en fraaie collectie gedenktextiel, variërend van kleurrijke, gedrukte gedenkdoeken tot glanzend witte damast met ingeweven koninklijke portretten, vlaggen en kronen. Een selectie hiervan presenteren we in de tentoonstelling ‘Oranje boven! | Koninklijk Textiel – Gedenkdamast’ in het kader van Koningsdag 2017 in Tilburg. In de Damastweverij worden de fleurige gedenkdoeken en het glanzend wit damasten tafelgoed gepresenteerd.

Ter gelegenheid van de troonswisseling in april ontwierp kunstenaar Margot Berkman het ‘Koningsdamast’ dat met een tentoonstelling in het Cobra Museum in Amstelveen op de allereerste Koningsdag door haar en directeur Errol van de Werdt van het Textielmuseum door Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander in ontvangst werd genomen.

Koningsdamast opnieuw te zien in Textielmuseum